Ce medicament glucagon?

Ce medicament glucagon?

Anonim

Denumire generică: Glucagon Marcă: Numai generice. Nu există nici o marcă.

utilizare

Pentru ce este Glukagon?

Glucagonul este un hormon care funcționează pentru creșterea nivelului de zahăr din sânge. Acest medicament funcționează, de asemenea, pentru a încetini mișcările involuntare ale mușchilor din stomac și intestine, care ajută digestia.

Glucagonul este utilizat pentru tratarea hipoglicemiei (glicemie scăzută). Glucagonul este de asemenea utilizat pentru examinări radiologice (radiografii) pentru a ajuta la diagnosticarea anumitor afecțiuni ale stomacului sau intestinelor.

Glucagonul poate fi utilizat și în anumite scopuri de tratament care nu sunt enumerate în ghidurile de tratament.

Cum se utilizează Glucagon?

Glucagonul este injectat sub piele, în mușchi sau în vasele de sânge. Vi se va instrui cum să injectați glucagon în caz de urgență pentru hipoglicemie severă. Informați medicul după ce ați injectat acest medicament.

Acest medicament este echipat cu instrucțiuni pentru o utilizare sigură și eficientă pentru dumneavoastră și însoțitorul dumneavoastră. Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare a acestui medicament înainte de a injecta glucagon. Dacă aveți întrebări, adresați-vă medicului și farmacistului.

Hipoglicemia trebuie tratată cât mai curând posibil. Dacă glicemia este prea scăzută poate provoca convulsii, comă și chiar moarte.

După injectarea glucagonului, trebuie să consumați alimente care conțin surse de zahăr (cum ar fi sucul de fructe, jeleu de glucoză, stafide, sodă fără dietă), apoi consumați gustări precum brânză, chipsuri sau sandvișuri de carne.

Asigurați-vă că cunoașteți modul corect de a injecta glucagon înainte de a-l utiliza. Injectați o jumătate de doză de glucagon la copiii cu vârsta sub 6 ani sau la persoanele cu o greutate mai mică de 20 kg.

Glucagonul este un medicament sub formă de pulbere care trebuie amestecat cu un lichid (mai subțire) înainte de utilizare. Pregătiți medicamentul numai după ce a sosit timpul. Nu utilizați acest medicament dacă culoarea sa schimbat și există alte particule în el. Contactați imediat medicul dumneavoastră dacă mai există alte particule în medicament după amestecarea noii doze de glucagon.

Dacă sunteți un însoțitor al pacientului, solicitați ajutor medical imediat ce injectați glucagon la pacient. Dacă pacientul este încă inconștient în 15 minute, ar trebui să injectați mai mult glucagon.

Trebuie să cunoașteți și să recunoașteți semnele scăderii nivelului de zahăr din sânge, cum ar fi: dureri de cap, foame, corp slab, transpirație, convulsii, scăderea iritabilității și scăderea concentrației.

Furnizați întotdeauna alimente care conțin o sursă de zahăr dacă simptomele de mai sus apar frecvent. Dacă suferiți de hipoglicemie care nu poate lua medicamente pe cale orală, utilizați glucagon care este injectat. Asigurați-vă că familia sau prietenii apropiați știu să vă ajute în caz de urgență.

Verificați glicemia dacă sunteți bolnav sau stresat, dacă călătoriți, exercitați mai mult decât de obicei, după consumul de alcool sau când uitați să mâncați. Acest lucru vă poate afecta nivelul de glucoză. Este probabil ca doza ta de tratament cu diabet să se schimbe.

Întrebați-vă medicul cum să setați doza de medicamente pentru diabet. Nu schimbați niciodată doza sau programul de administrare a medicamentelor fără știrea medicului dumneavoastră.

Reglați-vă dieta, luați medicamente în mod regulat și exerciții fizice în mod regulat pot preveni hipoglicemia să devină severă.

Cum se păstrează Glucagon?

Acest medicament este cel mai bine păstrat la temperatura camerei, departe de lumina directă și de locuri umede. Nu depozitați în baie. Nu-l înghețați. Alte mărci ale acestui medicament pot avea reguli de depozitare diferite. Respectați instrucțiunile de depozitare pe ambalajul produsului sau adresați-vă farmacistului. Nu lăsați toate medicamentele la îndemâna copiilor și animalelor de companie.

Nu aruncați medicamentul în toaletă sau în canalizare decât dacă vi se recomandă instrucțiuni. Renunțați la acest produs atunci când a expirat sau dacă nu mai este necesar. Consultați farmacistul sau compania locală de eliminare a deșeurilor despre cum să vă aruncați în siguranță produsul.

doză

Informațiile furnizate nu constituie un înlocuitor pentru consultanța medicală. ÎNTOTDEAUNA consultați medicul sau farmacistul înainte de începerea tratamentului.

Care este doza de glucagon pentru adulți?

Adulți care suferă de hipoglicemie

Greutate mai mică de 20 kg: 0, 5 mg (0, 5 unități) subcutanat, IM sau IV

Greutatea corporală de 20 kg sau mai mult: 1 mg (1 unitate) subcutanat, IM sau IV

Doze pentru examinare (diagnostic)

Acest medicament este foarte util pentru examinarea radiografică a abdomenului, a duodenului și a intestinului subțire atunci când motilitatea intestinală este redusă.

0, 25 mg până la 2 mg IV sau 1 până la 2 mg IM

Acest medicament este foarte util pentru examinarea intestinului gros atunci când motilitatea intestinală este redusă.

2 mg (2 unități) IM, administrat conform instrucțiunilor de utilizare.

Care este doza de glucagon pentru copii?

Copiii care suferă de hipoglicemie

Nou nouați: 0, 02 - 0, 2 mg / kg subcutanat, IM sau IV (disociere maximă: 1 mg);

Notă: Rețineți data producerii și expirarea medicamentului

Copii:

Greutate mai mică de 20 kg: 0, 5 mg (0, 5 unități) sau egală cu 20 până la 30 mcg / kg.

Greutatea corporală de 20 kg sau mai mult: 1 mg (1 unitate) subcutanat, IM sau IV

În ce doze este disponibil glucagon?

Glucagon este disponibil în următoarele doze:

Sub formă de tablete sau injecții: 1 mg

Soluție sau lichid de hidrocridă: 1 mg

Efecte secundare

Ce efecte secundare pot fi experimentate din cauza glucagonului?

Solicitați imediat asistență medicală dacă prezentați oricare dintre următoarele semne ale unei reacții alergice: urticarie, dificultăți de respirație, umflare a feței, buzelor, limbii sau gâtului.

Nu toată lumea resimte următoarele reacții adverse. Pot exista unele reacții adverse care nu sunt menționate mai sus. Dacă aveți probleme cu privire la anumite reacții adverse, consultați medicul sau farmacistul.

Prevenire și avertismente

Ce ar trebui să știți înainte de a utiliza Glucagon?

Înainte de a utiliza anumite medicamente, luați în considerare mai întâi riscurile și beneficiile. Aceasta este o decizie pe care tu și medicul dumneavoastră trebuie să o luați. Pentru a lua acest medicament, atenție la următoarele:

 • Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți gravidă, intenționând să rămâneți gravidă sau alăptați.
 • Spuneți medicului dumneavoastră dacă există probleme cu glandele, vasele de sânge, pancreasul, insulina sau feocromocitomul sau dacă suferiți de malnutriție.

alergie

 • Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți vreo reacție neobișnuită sau alergică la acest medicament sau la alte medicamente
 • Spuneți medicului dumneavoastră dacă aveți alte tipuri de alergii, cum ar fi alimente, coloranți, conservanți sau alergii la animale. Pentru produsele fără rețetă, citiți cu atenție eticheta de pe ambalaj.

Glucagonul este sigur pentru femeile însărcinate și care alăptează?

Nu există nicio cercetare adecvată cu privire la riscurile utilizării acestui medicament la femeile însărcinate sau care alăptează. Consultați întotdeauna medicul pentru a lua în considerare potențialele beneficii și riscuri înainte de a utiliza acest medicament. Acest medicament este inclus în riscul de sarcină din categoria B, conform Administrației SUA pentru Alimente și Droguri (FDA)

Următoarele sunt referințe la categoriile de risc de sarcină în conformitate cu FDA:

A = Fără risc,

B = Fără riscuri în unele studii,

C = Poate riscant,

D = Există dovezi pozitive de risc,

X = Contraindicații,

N = Necunoscut

interacțiune

Ce medicamente ar putea interacționa cu Glucagon?

Interacțiunile medicamentoase pot schimba performanța medicamentului dvs. sau pot crește riscul de reacții adverse grave. Nu toate interacțiunile medicamentoase posibile sunt enumerate în acest document. Păstrați o listă cu toate produsele pe care le utilizați (inclusiv medicamentele pe bază de rețetă / fără prescripție medicală și produsele pe bază de plante) și consultați medicul sau farmacistul. Nu începeți, opriți sau schimbați doza de medicament fără aprobarea medicului.

Luarea acestui medicament cu medicamentele de mai jos poate crește riscul de reacții adverse, dar în unele cazuri, combinația dintre aceste două medicamente poate fi cel mai bun tratament. Dacă ambele medicamente vă sunt prescrise, de obicei, medicul dumneavoastră va schimba doza sau va determina cât de des ar trebui să luați aceste medicamente.

 • acenocumarol
 • anisindiona
 • dicumarol
 • fenindiona
 • fenprocumon
 • warfarină

Alimentele sau alcoolul pot interacționa cu glucagonul?

Anumite medicamente nu trebuie utilizate atunci când mâncați sau când mâncați anumite alimente, deoarece pot apărea interacțiuni medicamentoase. Consumul de alcool sau tutun cu anumite medicamente poate provoca interacțiuni. Discutați despre consumul de droguri cu alimente, alcool sau tutun cu furnizorul de îngrijire medicală.

Ce condiții de sănătate pot interacționa cu Glucagon?

Alte condiții de sănătate pe care le aveți pot afecta utilizarea acestui medicament. Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră dacă aveți alte probleme de sănătate, în special:

 • Diabetul zaharat - atunci când acest medicament este utilizat pentru examenele cu raze X la pacienții cu diabet necontrolat, glicemia va crește; sau invers, glucagonul este un medicament important pentru tratarea hipoglicemiei (nivel scăzut de zahăr din sânge)
 • Insulinom (o tumoră în glanda pancreasului care produce cantități mari de insulină) - Concentrația zahărului din sânge va scădea
 • Focromocitomul - Glucagonul poate provoca hipertensiune arterială

supradoză

Ce ar trebui să fac în caz de urgență sau supradozaj?

În caz de urgență sau supradozaj, contactați furnizorul local de servicii de urgență (112) sau imediat la cel mai apropiat departament de urgență al spitalului.

Ce ar trebui să fac dacă îmi lipsește o doză?

Dacă uitați o doză din acest medicament, luați-o cât mai curând posibil. Dar când se apropie de următoarea doză, săriți doza pierdută și să reveniți la programul obișnuit de dozare. Nu dublați doza.

sursă

MIMS. Glucagonul. 2016. http://mims.com/Indonesia/Home/GatewaySubscription/?generic=Glukagon Accesat 12 decembrie 2015

Data revizuirii: 14 decembrie 2016 | Ultima modificare: 14 decembrie 2016

Alegerea Editorului